Contacteer Stijn voet

Jouw pand succesvol verkocht met Stijn Voet Immobiliën in 12 stappen

De verkoop van jouw woning of pand is een belangrijke beslissing die je niet elke dag neemt. Laat Stijn Voet Immobiliën je daarom begeleiden door het volledige verkoopproces met al zijn administratieve verplichtingen. Door het volgen van een vast plan zorgen wij ervoor dat de verkoop vlot verloopt. Relax want ook jouw verkoop is bij ons in goede handen.

Stap 1 - Even kennismaken tijdens eens gezellige babbel
Starten doen we graag met vrijblijvend eens langs te komen om kennis te maken en om te luisteren wat jouw plannen zijn en wat jij belangrijk vindt. Als klant sta je bij ons samen met jouw vastgoed altijd centraal in het volledige verkoopproces.

Vraag uw afspraak aan


Stap 2 - Gratis waardebepaling

Een juiste prijsbepaling is bij de verkoop van cruciaal belang. Jouw woning verkopen aan een te lage prijs, dat wil niemand. Anderzijds kan een te hoge vraagprijs ervoor zorgen dat jouw eigendom niet verkocht geraakt.
Wij kennen de marktprijzen al 20 jaar lang en volgen alle evoluties op de voet. Bij de waardebepaling houden wij rekening met heel wat factoren zoals afwerking, ligging, referentiepunten, rendement... Al deze gegevens worden nadien verwerkt in een verslag waarbij naast de prijs ook alle data en marktevoluties getoond worden.

Vraag hier uw gratis schatting aan


Stap 3 - Traditioneel verkopen of met een uniek verkoopconcept?
Verkoop je liever op de traditionele manier of via het unieke verkoopconcept Q-Sale?
Er zijn vele zaken die een rol spelen in een geslaagde verkoop zoals timing, de manier waarop, prijszetting... Ontdek hier alvast onze uniek verkoopconcept:

Ontdek 'Verkopen met Q-Sale'


Stap 4 - Jouw verkoopdossier: "goed begonnen is half gewonnen"
Bij de verkoop van een onroerend goed komen tegenwoordig heel wat attesten en administratie kijken. Wanneer jouw dossier niet voldoet aan alle administratieve verplichtingen, kan dit de verkoop tegenhouden. Je kan er bij ons op rekenen dat wij al deze formaliteiten zullen vervullen zodat je hier geen zorgen over hebt.

Verplichte documenten voor de verkoop van u eigendom. Bekijk hier de hele lijst in detail
 • Kadastrale legger
 • Kadastraal plan
 • Bodemattest
 • Uittreksel Plannen- en Vergunningenregister
 • Uittreksel Vlaamse Voorkooprechten
 • Watertoets
 • EPC
 • Elektrische keuring
 • Eigendomstitel
 • Postinterventiedossier
 • Keuringsattest mazouttank
 • Basisakte
 • Verslagen algemene vergadering


Stap 5 - Wat kan je zelf nog doen?

"Opgeruimd staat netjes", een leuze die we allemaal kennen. Ook in de verkoop van jouw vastgoed niet onbelangrijk want we willen onze kandidaat-kopers samen met jou ontvangen in een gezellige en aantrekkelijke thuis. Verder krijg je van ons tips en advies over kleine werken die je al dan niet nog kan uitvoeren voor net dat tikkeltje meer.

Tips voor een leuke ontvangst


Stap 6 - Professionele foto's

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en ook in vastgoed klopt dit. Je krijgt slechts één kans om kandidaat-kopers te overtuigen en om jouw woning van zijn mooiste kant te laten zien. Foto's zullen veelal doorslaggevend zijn als kandidaat-kopers een afspraak willen maken.

5 tips voor een goede interieurfoto


Stap 7 - Hoe vinden kopers jouw vastgoed?

Van zodra het volledige dossier is samengesteld, inclusief een volledige en commerciële pandbeschrijving, komt jouw pand snel op onze site en op alle toonaangevende vastgoedsites en werken we een publiciteitsplan uit. Informatie over uw eigendom wordt gemaild naar alle contacten die via ons kantoor en andere kanalen op zoek zijn naar jouw vastgoed. Per mailing worden gemiddeld 5.000 contacten geïnformeerd over jouw verkoop. Verder zorgen wij voor een mooi publiciteitsbord, Google en Facebook-campagnes, regioflyers en publiciteit in de magazines en kranten die populair zijn bij jouw potentiële kopers die we in kaart gebracht hebben door onze doorgedreven marktanalyse.


Stap 8 - Onze aanpak bij bezoekaanvragen

Alle aanvragen en contacten voor jouw pand worden bij ontvangst onmiddellijk en persoonlijk gecontacteerd om een bezoek te regelen. Het bezoek is een cruciaal moment in de verkoop. Zorg dat jouw bezoeker zich onmiddellijk thuis voelt en het gevoel krijgt van 'hier wil ik wel wonen'. Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing en daarom zullen we ook de kandidaat-kopers voldoende begeleiden zodat zij tot een juiste beslissing komen. Op regelmatige tijdstippen zullen we jou een stand van zaken geven.


Stap 9 - Onderhandelen over een uitgebracht bod

Goed nieuws: er is een bod en wat nu? Samen met jou bekijken we elk bod dat gedaan wordt en kijken we samen als dit binnen jouw verwachtingen ligt. Valt het bod tegen en ligt het buiten jouw wensprijs? Doe dan verder een beroep op ons kantoor om dit bod te onderhandelen.

Hoe breng ik een bod uit?


Stap 10 - Opstellen van de verkoopovereenkomst of compromis

Van zodra we een akkoord hebben kunnen we een stap verder en dat is de verkoopovereenkomst of compromis. Met dit document wordt de verkoop officieel en definitief vastgelegd. Het opstellen van dergelijke overeenkomst is een complexe materie dewelke wij graag voor onze rekening nemen zodat ook deze stap zonder zorgen verloopt en je kan genieten van dit unieke moment samen met jouw koper.

Wat is een verkoopovereenkomst of compromis?


Stap 11 - Opstellen van de notariële akte

Het opstellen en ondertekenen van de notariële akte is de laatste stap in het verkoopproces en ook hier begeleiden we jou graag. Deze akte wordt opgesteld in samenspraak tussen jouw notaris en de notaris van de koper. Een plechtig moment want na de ondertekening van de akte worden de sleutels overhandigd en ontvang je de koopsom.

Wat is een notariële akte?


Stap 12 - Wij zeggen geen vaarwel maar wel tot ziens

Heb je in de toekomst nog vragen of ergens hulp bij nodig dan staan wij altijd klaar voor jou in elke situatie. Stijn Voet Immobiliën staat al jaren garant voor een eerlijke en correcte service waarin jouw belangen voorop staan voor, tijdens en na de verkoop.

Vraag hier uw gratis schatting aan

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden