Contacteer Stijn voet

Welke ingrepen hebben een positieve invloed op de waarde van je woning?

Je woning renoveren doe je meestal voor jezelf en om te genieten van extra comfort, maar het is natuurlijk ook mooi meegenomen als die ingrepen je woning waardevoller maken. Welke ingrepen hebben hier nu de grootste invloed op?
Photo by Rene Asmussen from Pexels
Je woning renoveren doe je meestal voor jezelf en om te genieten van extra comfort, maar het is natuurlijk ook mooi meegenomen als die ingrepen je woning waardevoller maken. Welke ingrepen hebben hier nu de grootste invloed op?

  1. Ramen & deuren vernieuwen: enkelvoudige beglazing of verouderd buitenschrijnwerk vervangen door hoogwaardige ramen en deuren zorgt niet alleen voor een frissere look, maar hebben ook een positief effect op je energiefactuur. 

  2. Een opgefriste keuken & badkamer: beide kamers hebben alleen maar aan belang gewonnen de afgelopen jaren. Zelfs kleine ingrepen kunnen al wonderen doen: een nieuwe douche, nieuw kraanwerk, een likje verf, … Als je van plan bent om je woning binnen afzienbare tijd van de hand te doen, zorg er dan voor dat je eerder voor een tijdloze look gaat en in kwaliteit investeert. Dit zal potentiële kopers meer overtuigen dan overdreven luxe en uitspattingen.

  3. Een extra badkamer toveren: een tweede badkamer kan zeker een meerwaarde bieden aan je woning, vooral voor grote gezinnen. Als die badkamer dan ook nog eens op de benedenverdieping ligt, heeft het alleen maar voordelen met het oog op ouder worden.

  4. Duurzaam en energetisch: de energie-efficiëntie van je woning aanpakken, is niet alleen voordeliger voor jou als bewoner (je ziet namelijk meteen een verschil in je energiekosten), maar het trekt ook potentiële kopers aan. Dit geeft een absolute garantie op een hogere doorverkoopprijs.

  5. Overdekt terras installeren: zorg voor een overdekt terras of een terrasoverkapping om het prijskaartje van je woning te doen stijgen. Het geeft niet alleen visueel iets extra aan je tuin, het creëert ook extra buitenruimte in mindere weersomstandigheden.

  6. Ongebruikte ruimtes inrichten: heb je een leegstaande kamer, zolder of kelder, geef deze dan een nieuwe bestemming: een extra slaapkamer, een ontspanningsruimte of bureau. Hoe meer mogelijkheden een woning heeft, hoe aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Daarnaast zijn er nog een aantal voor de hand liggende zaken die niet onmiddellijk voor een hogere verkoopwaarde gaan zorgen, maar wel de interesse van potentiële kopers kan wekken of verhogen.

  • Zorg voor een rustgevend interieur, vermijd storende elementen of felle kleuren.
  • Een verzorgde gevel zorgt meteen voor een goede eerste indruk en vergroot de kans op een snellere verkoop.
  • Werk alle zichtbare defecten en slordigheden weg: een klemmende deur, rot hout, een lekkende kraan, …
  • Zet je tuin in orde: mooi opgeruimd, leuke accessoires, alle planten goed onderhouden.

Als vastgoedmakelaar staan we je natuurlijk bij om je woning zo vlot mogelijk te verkopen en geven we hierin ook advies en tips.

Bron: https://www.livios.be/

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet een bericht invullen.