Contacteer Stijn voet

Maak je woning klaar voor verkoop deze zomer!

Er wordt veel gespeculeerd over de ideale periode om je woning te verkopen. Wij zijn ervan overtuigd dat de periode van minder belang is als je je woning op de juiste manier in de markt zet. Zo wordt het alvast een stuk makkelijker om de juiste koper te vinden.

Met onderstaande tips start je alvast met een voorsprong en verkoop je je woning deze zomer nog, aan de prijs die jij voor ogen hebt. Er valt geen tijd te verliezen!
huis te koop
 1. Voer de nodige herstellingen uit

  Lekkende kranen, scheuren en barsten… dit zijn zaken die een potentiële koper niet graag ziet. Zo’n zaken zijn heel makkelijk te herstellen, dus maak alvast een lijstje van welke klusjes moeten gedaan worden en plan een werkdag in

  Zijn er toch iets grotere gebreken die je niet zelf kan herstellen? Speel hierover open kaart met potentiële kopers. Erover zwijgen kan achteraf heel wat problemen opleveren.

 2. Bedenk alvast hoe je je woning wil verkopen

  Wil je de verkoop van je huis graag zelf in goede banen leiden of laat je dit liever over aan een makelaar? Hou in gedachten dat er heel wat administratie komt kijken bij de verkoop van een huis, daarnaast moet je ook potentiële kopers rondleiden, onderhandelen over de prijs, … Makelaars zijn gespecialiseerd in hun vak en kunnen je helpen je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, en de verkoop op een correcte manier afronden. Dankzij hun scherpe onderhandelingstechnieken bestaat de kans dat je er nog meer geld uithaalt ook.

 3. Geef je woning een kleine upgrade

  Zoals reeds gezegd zijn (kleine) gebreken niet aantrekkelijk voor potentiële kopers. Maar daarnaast is het ook een goed idee om nog een stapje verder te gaan. Een extra likje verf op plaatsen waar het wat grauw begint uit te slaan, eventueel een nieuwe deurbel of brievenbus. Doe enkele kleine investeringen in elementen die je woning mooier en stijlvoller maken. Een goede eerste indruk is onbetaalbaar!

 4. Zorg voor een aangename geur

  Een huis wordt niet enkel beoordeeld op het zicht, maar ook op de geur. Het is vanzelfsprekend dat een rioolgeur mensen kan afschrikken, maar je kan dit ook in de andere richting draaien. Een bos bloemen of een verfrissende spray kan al wonderen doen. Wil je echt ‘all the way’ gaan? Ga dan koekjes bakken… Gezelligheid troef!

 5. Wees realistisch!

  Is je woning nu helemaal verkoopsklaar? Goed gewerkt! Maar hou in gedachten dat de kans erg klein is dat je woning binnen de 2 dagen verkocht wordt. Een verkoopproces heeft nu eenmaal tijd nodig. Wees dus realistisch in je verwachtingen en raak niet te snel teleurgesteld. Geduld is een schone deugd, zeker als je de verhoopte prijs wil krijgen.

Wens je graag extra advies bij het verkopen van je woning? Een gratis schatting? 
Contacteer ons vrijblijvend, wij helpen met de glimlach!

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden