Contacteer Stijn voet

Maak je huis lenteklaar

De dagen worden langer, de vogeltjes beginnen te fluiten… dat wil zeggen dat de lente weer voor de deur staat. Hoog tijd dus om je woning lenteklaar te maken, zodat je klaar bent voor een frisse start.
lente, bloemen, interieur, roze
KLUSSERDEKLUS

Het ideale moment is aangebroken om de klusjes aan te pakken waar je nog niet bent toegekomen. De kans dat je kozijnen nieuw schilderwerk nodig hebben is vrij groot. Controleer of alle vliegenramen/-deuren nog in goede staat zijn, om de aankomende insecten buiten te houden. Check of je tuinmeubels een lik verf nodig hebben.

LENTESCHOONMAAK

Tijd om ieder hoekje van de woning eens aan te pakken en stofvrij te maken. Misschien ontdekt u wel een nieuwe opstelling voor de meubelen. Nu de zon meer schijnt, worden ook de vlekken op de ramen meer zichtbaar, tijd dus om de ramen te lappen. En pak intussen ook maar de gordijnen aan. Eventueel kan je ze vervangen door lichtere exemplaren.

KLEUR

Breng wat kleur in huis aan de hand van leuke accessoires. Leg een kleurrijk tapijt, vervang de kussens in de zetel, een spiegel op de juiste plaats kan meer zonlicht naar binnen brengen, haal kaarsen en vaasjes in huis in de nieuwe lentekleuren. En natuurlijk geen lentegevoel zonder verse bloemetjes.

TUIN

De lente is ook het startschot om meer in de tuin te vertoeven, maar ook hier moeten we enkele voorbereidingen treffen. Begin met je gereedschap onder handen te nemen, mogelijks heeft ook de grasmaaier een onderhoud nodig. Ga na of de grond er al volledig klaar is, hier bestaat een eenvoudige truc voor. Neem een handvol aarde en probeer hiervan een balletje te kneden. Als dit lukt, moet je nog even wachten. Als de aarde droog genoeg is en uit elkaar valt, kan je er weer invliegen.

Laat de lente nu maar komen! Wij zijn er klaar voor.

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet een bericht invullen.