Contacteer Stijn voet

Investeren in vastgoed is investeren in de toekomst

Wil je graag een hoger rendement voor jouw spaargeld? Investeer dan in vastgoed. Hoe je dat moet aanpakken, kom je hieronder te weten.
investeren vastgoed geld
Laat ons beginnen bij het begin… een opbrengsteigendom is een onroerend goed dat je koopt om te verhuren. Dit kan een huis zijn, een appartement, een studentenkot, een garage, een winkel of bedrijfspand, …

Verhuren kan zowel op lange als korte termijn, denk maar aan AirBNB. Dit laatste vraagt wat meer werk, maar is wel het overwegen waard als jouw pand op een toeristische locatie gevestigd is.

Als je zo’n eigendom wil aankopen, is het belangrijk dit rationeel te bekijken. Je moet namelijk rekening houden met een zo hoog mogelijk rendement. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om iemand onder de arm te nemen die handelt met kennis van zaken.

Het is niet voldoende om een pand leuk te vinden, de ligging van dat gebouw is nog belangrijker. Ga je voor een (duurdere) stad of een (goedkopere) gemeente? Een toplocatie of een buurt in volle groei? Investeren in je eigen buurt levert alvast het voordeel op dat je de regio kent en de mogelijkheden kan inschatten.

Maar wat bepaalt nu verder een ideale ligging?
  • Een veilige omgeving
  • Dichtbij scholen, winkels en centra
  • Goede verbindingswegen en openbaar vervoer

Verder moet je ook bepalen of je gaat voor nieuwbouw of bestaand vastgoed? Een nieuwbouw project heeft natuurlijk als voordeel dat er de komende jaren weinig tot geen kosten zullen zijn. Maar daarnaast heeft België ook heel wat verouderd vastgoed staan. Als je zelf de handen uit de mouwen kan steken, kan een renovatieproject uiteraard ook interessant zijn.

Eens je eruit bent in welk type pand je wilt investeren en waar dit pand moet gelegen zijn, kan je beginnen nadenken over de toekomstige huurder. Dit kan een gezin zijn, een koppel, een alleenstaande, een oudere, … Dit wordt grotendeels bepaald door je type pand en de ligging ervan. Daarnaast moet je ook op voorhand een correcte huurprijs bepalen, hiervoor kan je kijken naar gelijkaardige panden in de buurt of je laten bijstaan door een vastgoedexpert.

Er moet dus duidelijk eerst wat huiswerk gemaakt worden, vooraleer effectief over te gaan tot je eerste aankoop van een opbrengsteigendom. Als dit niet gebeurt, zal dit onvermijdelijk leiden tot een investeringsblunder.

Veel mensen starten met het beleggen in vastgoed in de hoop om miljonair te worden, maar weet dat winst maken met vastgoed planning en geduld vergt. Door te beleggen in vastgoed met geduld en doorzettingsvermogen, zult u aanzienlijk meer succes verwerven.

Wilt u graag vrijblijvend advies van een vastgoedexpert met meer dan 20 jaar ervaring?
Aarzel niet ons te contacteren!

Een extra rendement is ook de meerwaarde op termijn.

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden