Contacteer Stijn voet

Beter een goede buur …

Iedereen kent de rest van het gezegde wel, maar het is niet altijd even vanzelfsprekend als het lijkt. Daarom delen we graag enkele eenvoudige tips die een goede verstandhouding met de buren zullen bevorderen.
buren
 1. Hey! Hallo! Goeiedag!

  De eenvoudigste, maar ook de meest onderschatte tip: begroet je buren! Als je net verhuisd bent, is het normaal dat je jezelf even gaat voorstellen. Maar blijf elkaar ook daarna begroeten. Je hoeft niet elke keer een praatje te maken, gewoon je hand opsteken of goeiedag zeggen is maar een kleine moeite.

 2. Stilte aub!

  Dit is allicht de grootste ergernis die tussen buren kan bestaan. Je kan alvast beginnen door zelf geen geluidsoverlast te veroorzaken. Ben je van plan een feestje te geven? Verwittig ze dan even op voorhand. Maken de buren het zelf te bont? Verwittig dan niet direct de politie, een eenvoudig bezoekje of telefoontje kan wonderen doen.

 3. Hou het netjes

  Een onverzorgde voortuin in een mooie buurt is een echte afknapper. Dit geldt voor je buren, maar natuurlijk ook voor jezelf. Ook je bomen en hagen tijdig snoeien, kan heel wat problemen vermijden.

 4. Help elkaar

  Dit kan heel ruim gezien worden: van apparaten aan elkaar uitlenen tot boodschappen doen voor de buurvrouw die niet goed te been is. Ga je op reis, dan kunnen de buren de planten water geven en de brievenbus leegmaken. Zo’n kleine zaken worden langs beide kanten zeer geapprecieerd.

 5. Blijf communiceren!

  Als het dan toch even wat stroever verloopt, blijf communiceren met elkaar. Laat irritaties niet escaleren totdat je niet meer op een fatsoenlijke manier met elkaar kan praten. Praten help, misschien zijn je buren zich helemaal niet bewust van hun gedrag. Stoot je toch op slechte wil, sta er dan boven.

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden